8 februari 2022
19:00

HC Örnen

Referat: Kungsörs IK - HC Örnen

Det blev en bra kväll i tisdags borta mot Kungsörs IK. Efter en rejäl islossning i den tredje perioden kunde HC Örnen till slut stå som segrare med 5-8.

HC Örnen kommer ut bra i den första perioden och lyckas ganska omgående sätta press på Kungsörs målvakt och under de inledande minuterna är det HC Örnen som helt klart styr spelet. Efter ca fyra minuter dumpar Fredrik Pettersson i Kungsör från rödlinjen och med en turlig (och snabb) studs ut från sargen letar sig pucken på ett retsamt sätt in i mål bakom Eric Samuelsson i HC Örnen-målet. Efter detta låser sig spelet för spelarna i HC Örnen och man kommer inte riktigt upp i standard. Under långa stunder låter man Kungsör styra och ställa i spelet vilket också visar sig på resultattavlan när det är Kungsör som går in i periodpaus med en 3-0 ledning.

I den andra perioden lyfter HC Örnen sitt spel och är det lag som styr matchen genomgående under periodens gång där man skapar många chanser utan att lyckas få till det i avsluten. Med halva andra perioden spelad lyckas dock Oskar Trulsson från blålinjen sätta reduceringen till 3-1 och HC Örnen får känning resultatmässigt. Lyckan blir hyfsat kortvarig när Kungsör återigen utökar sin ledning till 4-1 med fem minuter kvar av den andra perioden. HC Örnen fortsätter dock att spela bra och lyckas etablera tryck i offensiv zon vilket ger utdelning när Jimmy Cronarp sätter 4-2 och HC Örnen är i allra högsta grad med inför den tredje perioden.

HC Örnen kommer ut i den tredje perioden med en rejäl fart och tar kommandot från nedsläpp. Med detta spel lyckas man komma ikapp och ifrån resultatmässigt när man med sju minuter spelade har tagit en 4-6 ledning och vänt på matchen helt. Kungsör lyckas att reducera till 5-6 under ett powerplay men det är HC Örnen som till slut står som segrare med 5-8 efter att Jimmy Svedberg sätter det sista målet i öppen målbur (hans 4:e mål för kvällen).

En väldigt skön seger och spelarna visar upp en hög moral genom att aldrig ge upp.

Tränare Patrick Carlsson om segern mot Kungsör.
- Fantastisk insats och moral där vi tillslut får lite av ketchupeffekt i tredje och kan vända matchen. Vi kommer ut bra de första bytena men efter Kungsörs ledningsmål så blir vi osäkra och små och kommer inte riktigt upp i vårt spel resten av den perioden. I andra tar vi över matchen totalt, men får inte riktigt utdelning för alla chanser vi skapar. Utdelningen kommer istället i tredje där vi lyckas göra 6 mål och vända till en 8-5 seger.